Mladá žena šnupala kokaín, hrozí jej trojročné väzenie

05.12.2012 Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves 5. decembra (TASR) - Spišskonovoveskí policajti z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinili 24-ročnú Lenku z Margecian. Tá si podľa krajského policajného hovorcu z Košíc Alexandra Szabá v nedeľu (2. 12.) vo večerných hodinách pre vlastnú potrebu v meste Krompachy zadovážila dva diely látky pervitínu v kryštalickej forme.

"Túto prechovávala počas jazdy autom z mesta Krompachy do obce Žakarovce v ponožke pravej nohy, následne v podprsenke a nakoniec pod zadným krytom mobilného telefónu,“ objasnil Szabó. Následne v rodinnom dome v obci Žakarovce šnupaním podľa neho užila presne nezistené množstvo tejto drogy. Obvinená žena mala drogu v nepravidelných intervaloch užívať dvakrát do týždňa po dobu asi jedného roka.

"Užívanie pervitínu obvinenou bolo potvrdené znalcom z odboru toxikológie, ktorý vypracoval znalecký posudok. V prípade dokázania viny jej hrozí až trojročné väzenie,“ dodal Szabó.
 

Vyberte región